X

AMP Açılmıyor AMP Tib Yedi Çözümü Burada!

32
Bu Yazı AMP tarafından 30 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı. En son 28 Mart 2018 tarihinde güncellendi.

AMP açılmıyor sorunu sitenizin CDN’nin tib yemesiyle alakalı. Örneğin: http://www.site.com/amp linkinin CDN karşılığı https://www-site-com.cdn.ampproject.org/c/www.site.com/amp şeklinde olup, TİB tarafından engellediği zaman AMP açılmaz. Site sahipleri bu durumun AMP kaynaklı olduğunu düşündüğü için bu yazıyı yazma gereği duydum. Accelerated Mobile Pages, Google tarafından sunulan, sitenin hızını artırmaya yönelik bir proje. Şu anda herhangi bir sorun olmamakla birlikte, yakın zamanda köklü değişiklikler olacak.

AMP Engellenirse Ne Olur?

AMP tib yediği zaman 301 işlemi yapılırsa 301 işlemi tamamlanana kadar hit kaybı yaşarsınız ve buna bağlı olarak sıralama kaybedersiniz.

AMP tib çözümü (Etik olmayan bir şey olsa da piyasada AMP’ye açılan sub domain ile AMP’nin cdn yapısı değiştirilebiliyor. Bu durumda AMP tekrar açılıyor.)

Aklınıza takılan herhangi bir sorun için bana iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz. WordPress AMP ile alakalı her türlü teknik destek için iletişim bölümünden veya canlı destekten bana ulaşın, probleminizi kısa sürede gidereyim.

Yorum sayısı (32)